Toggle Navigation

 

Pita sa svežim začinima i sojinim ljuspicama

Za proizvodnju parmezana koristi se obrano kravlje mleko koje nije termički obrađeno. U mleko koje je pomuženo prethodnog dana i sa kog je prirodnim putem skinuta masnoća dodaje se sveže mleko i tako se stvara polumasna smeša.

Priprema

Iseckan crveni luk prodinstati na ulju.

Dodati mleveno meso i iseckane začinske trave. Pred kraj kuvanja dodati sojine ljuspice,  začiniti i još malo prodinstati.

U smesu staviti bareni pirinač i promešati.

Kore za pitu premazati uljem i ređati jednu na drugu, ukupno 4 komada. Rasporediti po kori fil i uviti u rolat.

Tako napraviti rolate dok se ne potroše svi sastojci. Svaki rolat premazati umućenim jajetom i posuti parmezanom.

Ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta. Iseći na manje komade i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 188 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 94 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g mlevenog mesa
    • 100 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 2 kašike ulja
    • 100 g crvenog luka
    • svež origano
    • svež bosiljak
    • sveža menta
    • so,
    • biber
    • 100 g barenog pirinča
    • 40 g parmezana
    • 1 jaje
    • 400 g kora za pitu