Toggle Navigation

 

Punjene paprike sa kajmakom

Paprika spada među biljke najbogatije vitaminom C. Možemo je podeliti na zelenu i crvenu, odnosno na slatku i ljutu. Može se jesti sveža, a u srpskoj nacionalnoj kuhinji se crvena šiljata paprika suši i, kasnije, tokom zime, koristi za punjenje različitim nadevima.

Priprema

Pečene crvene paprike očistiti od semenki, ocediti i napuniti kajmakom.

Napunjene paprike panirati u brašno, jaja i prezlu. Ispeći ih u vrelom i dubokom ulju i odložiti na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće koje su upile prilikom pečenja.

Servirati paprike punjene kajmakom na tanjir i poslužiti kao predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 188 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 225 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 122.5 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 94 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 112.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g zrelog kajmaka
    • 100 g brašna
    • 3 jaja
    • 100 g prezle
    • 8 komada pečenih crvenih paprika
    • ulje za prženje