Toggle Navigation

 

Salata

Zelenu salatu pre pripreme u obroku, uvek odvojite na listove, operite pod mlazom hladne vode i osušite na pamučnoj krpi.

Priprema

Zelenu salatu iseći na rezance, a šergarepu, celer i jabuku narendati.

Staviti povrće u činiju, promešati i dodati mešavinu pavlake i majoneza.

Lagano sjediniti sve sastojke i servirati salatu u činiju.

Na zagrejanom ulju zapeći koru od heljde i poslužiti uz salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 305 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Natrijum - 913 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 8 g

Šećer - 15 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 152.5 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Natrijum - 456.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 4 g

Šećer - 7.5 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • zelena salata
    • 150 g šargarepe
    • 150 g celera
    • 150 g jabuke
    • 150 g kisele pavlake
    • 50 g majoneza bez jaja
    • 1 kašika ulja
    • heljdine kore