Toggle Navigation

 

Salata sa pečenom sojom

Prve sorte šargarepe bele i žute boje sadile su se u Avganistanu odakle su donete na obale Mediterana. Od doba dolaska kolonista šargarepa se sadi i na prostorima Severne i Južne Amerike.

Priprema

Sojine komadiće propržiti na delu maslinovog ulja i ocediti na papirnom ubrusu.

U činiju staviti iseckanu salatu, so, biber, ostatak ulja i balzamiko sirće.

Lagano promešati, servirati na tanjir, dodati rendanu šargarepu i kockice pržene soje.

Posuti salatu sa pečenom sojom parmezanom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Natrijum - 501 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Natrijum - 250.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g hidriranih sojinih komadića
    • 80 g parmezana
    • 1 zelena salata
    • 1 veća narendana šargarepa
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 kašika balzamiko sirćeta