Toggle Navigation

 

Šarena kupus salata

Kupus ne treba prati do trenutka upotrebe, a isto tako ne treba ga ni ranije iseći jer mu se smanjuje sadržaj vitamina C. Ukoliko je to neophodno, iseckan kupus treba spakovati u plastičnu kesu i ostaviti u frižider.

Plativoo
Priprema

Crveni kupus iseći, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti i ostaviti da malo odstoji.

Prašku šunku iseći na tračice, a šampinjone na listiće. Dodati u kupus, promešati, preliti razmućenom kiselom pavlakom, ponovo promešati i narendati trapist.

Salatu promešati, servirati na tanjir i posuti seckanim peršunom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 51 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 542 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 25.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Natrijum - 271 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 manja glavica crvenog kupusa
    • 299 g kisele pavlake
    • 150 g praške šunke
    • 150 g svežih šampinjona
    • 200 g rendanog trapista
    • so,
    • biber
    • peršunov list