Toggle Navigation

 

Testenina sa sosom od limuna

Ukusno, osvežavajuće letnje jelo.

Priprema

Žumanca skuvati na pari i dobro ih ulupati. U žumanca dodati sok od 2 limuna, pažljivo promešati, posoliti, pobiberiti i skuvati sos.

Mladi luk iseći po dužini na dugačke komade veličine 5 cm i kratko propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.

Taljatele servirati na tanjir, preliti sosom od limuna, dodati propržen mladi luk i masline i posuti narendanim ovčijim sirom.

Dekorisati i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 136 mg

Ugljeni hidrati - 56 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Natrijum - 303 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 68 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Natrijum - 151.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g taljatela
    • 200 g ovčijeg sira
    • 1 veza mladog crnog luka
    • 100 g crnih maslina
    • 2 limuna
    • 3 jajeta
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja