Toggle Navigation

 

Penne peperucci (Video recept)

Idealno uravnotežen obrok, bez mesa, sa niskim sadržajem masti i holesterola

Plativoo
Priprema

Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno isečeni crni luk, dodati iseckane tikvice i pečurke i kuvati na laganoj vatri oko 10 minuta. Kad povrće omekša, dodati oljušten i na kockice isečen paradajz i začiniti tucanom ljutom paprikom. Neposredno pred kraj kuvanja u masu dodati jogurt i promešati. Gotov sos začiniti po ukusu. Penne testeninu servirati u tanjir, preliti sosom i poslužiti toplo uz čašu jogurta ili nekog drugog mlečnog napitka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 560 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 260 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 79 g

Ugljeni hidrati (%) - 67 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 130 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 6.5 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Ugljeni hidrati - 39.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g tikvica
    • 200 g crnog luka
    • 200 g pečuraka
    • 300 g paradajza
    • 200 ml jogurta
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 kašicica ljute tucane paprike
    • 400 g penne testenine
    • so
    • biber
    • 200 ml jogurta