Toggle Navigation

 

Punjene pečurke

Povrće ispunjeno najfinijim nadevima može biti primamljivo predjelo, lagana večera ili pak ukusan prilog jelu. Poseban specijalitet predstavljaju punjene pečurke

Plativoo
Priprema

Pečurkama odstraniti drške, oprati ih i poređati u podmazan pleh. Slaninu sitno iseći i propržiti, dodati joj sitno isečen crni luk, a potom isečene repove pečuraka, šunku i na kraju paradajz. Dinstati dok se ne upije višak vode. Malo rashladiti smesu pa njome puniti šeširiće pečuraka. Po površini staviti izrendan trapist i sve zapeći u rerni na 220 stepeni C, oko 20 minuta. Punjene pečurke servirati uz bareni pirinač i listove zelene salate. Poslužiti uz ntegralni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 405 kcal

Natrijum - 950 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal

Natrijum - 475 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 17.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g većih pečuraka
    • 50 g slanine
    • 1 glavica crnog luka
    • 100 g paradajza
    • 100 g šunke
    • 50 g trapista
    • 200 g kuvanog pirinča
    • 2 glavice zelene salate
    • 1 kašika ulja
    • 200 g integralnog hleba
Ključne reči:
pecurke slanina šunka trapist