Toggle Navigation

 

Zapečene makarone sa crnim tartufom

Po pravilu crni tartuf se dodaje u jelo tek na kraju pripreme, odnosno kad iznesete jelo pred goste tartuf narendate pred njima.

Priprema

Makarone skuvati u slanoj vodi, isprati vrućom vodom, ocediti i staviti u činiju. Dodati listiće putera i promešati. Zatim ih staviti u vatrostalnu posudu, preliti mešavinom pavlake i parmezana i posuti sa malo tankih listića tartufa. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko desetak minuta. Servirati, narendati tartuf preko jela i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 570 kcal

Natrijum - 569 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 49 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 80 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 285 kcal

Natrijum - 284.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 24.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g suvih makarona
    • 100 g kisele pavlake
    • 50 g putera
    • 80 g parmezana
    • so
    • biber