Toggle Navigation

 

Ljuti zeleni paradajz

Pikantna ljuta salata za zimu. 

Priprema

1. Paradajz oprati, poređati u tepsiju i ispeći u rerni na 220*C, toliko da pocne kozica da se odvaja od mesa.

2. Nakon toga ga izvaditi, ohladiti i oljuštiti kožicu.

3. Ispeći feferone kratko na ringli ili u rerni.

4. Poređati u šerpu paradajz i feferone, posuti izmedju seckanim belim lukom i peršunovim i celerovim lišćem.

4. Skuvati sirup, preliti i ostaviti da stoji 24 sata uz povremeno mešanje.

5. Nakon toga rasporediti masu u tegle, naliti marinadom, posuti konzervansom, poklopiti i cuvati na tamnom mestu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 1 veza peršunovog lišća
    • 3 glavice belog luka
    • 5 kg zelenog paradajza
    • 25 feferona
    • 1 veza celerovog lisća
  • Sirup:
    • 500 ml ulja
    • 500 ml sirćeta
    • 200 ml vode
    • 200 g šećera
    • 180 g soli
Ključne reči:
zeleni paradajz