Toggle Navigation

 

Makedonska ljutenica

Ko jednom proba, nikad neće zaboraviti pikantni ukus....uverite se! 

Priprema

1. Ljute paprike oprati, osušiti i ispržiti na ulju

2. Peršunov list i mirođiju sitno iseckati.

3. Beli luk iseckati na kockice.

4. Ređati u tegle pečenu papriku, a između posipati začinima i belim lukov. dodati lovorov list.

5. Preliti uljem od prženja i ostaviti da prenoće paprike.

6. Sutradan tegle preliti sirćetom, zatvoriti i ostaviti na tamno mesto. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • so
    • peršunov list
    • lovorov list
    • vinsko sirće
    • ulje za prženje
    • ljute crvene paprike
    • biber
    • beli luk
    • mirođija