Toggle Navigation

 

Mediteranski ajvar

Ajvar na malo drugačiji način...morski! 

Priprema

1. Svo povrće oprati i očistiti.

2. Koren celera iseći na listiće i kratko prokuvati u kipućoj vodi. Zatim izvaditi i dobro procediti.

3. Samleti na mašini za meso povrće.

4. Staviti smesu u šerpu, dodati začine i ulje i kuvati na tihoj vatri dok povrće ne omekani i ispari sva tečnost.

5. Zatim naliti vrelu smesu u tegle, poklopiti i pretrpati u ćebe na 24 sata. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kg crnog luka
    • 2 kg babura
    • ruzmarin
    • bosiljak
    • origano
    • so
    • biber
    • 200 ml ulja
    • 1 koren celera
    • 2 šargarepe
    • 1 glavica belog luka
    • 2 feferone