Toggle Navigation

 

Pivo u službi omekšivača...

Pivo je omiljeno piće miliona ljudi, ali može da posluži i u neke sasvim drugačije svrhe, kao na primer da njime - omekšate meso...

U pivu su uživali Vavilonci pre nekih sedam hiljada godina jednako kao što mnogi od nas to čine danas... Da je pivo zdravo i da se konzumiranjem umerenih količina piva mogu preduprediti mnoge bolesti mišljenje je većine lekara, a da je ovo osvežavajuće piće višestruko korisno i u kuhinji uverili su nas vrsni kuvari. Ako vas je mesarski pripravnik ''obradovao'' tvrdim mesom za čiju pripremu nemate letnji dan do podne, meso ćete omekšati ukoliko ga isečete na komade i prelijete pivom, te ostavite da odstoji oko jedan čas. Ili, još bolje, ako jelo planirate da pripremate sutradan, znajte da je meso koje je u frižideru prenoćilo naliveno pivom, mnogo mekše i ukusnije. Međutim, ukoliko se setite piva tek nakon što ste meso već stavili na vatru, nećete pogrešiti ako tokom krčkanja, meso po malo zalivate pivom...  

 

POGLEDAJTE JOŠ:

Kupus sa pivom i kimom

Hleb od piva i sira

Biftek u pivu