Toggle Navigation

 

Musaka od dimljenog vrata i graška

interesantna ideja

Plativoo
Priprema

U slanoj vodi obariti grašak. Obariti jaja i iseći na kolutove. Vrat iseći na duguljastu parčad. Vatrostalnu činiju namastiti puterom. Ređati: red graška, so, biber, peršun, red vrata, red jaja. Tako ređati, dok se ne potroše sastojci. Peći u rerni zagrejanoj na 200*C. Umutiti rendani sir, pavlaku i prezlu, posoliti, pa nakon 20 minuta pečenja jela, preliti ovim filom. Vratiti jelo u rernu da se zapeče jo par minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 400 g graška
    • 3 jajeta
    • 250 g dimljenog vrata
    • 1 kašicica peršuna
    • 100 g kisele pavlake
    • 200 g ementalera
    • 2 kašike prezle
    • 50 g putera
    • ulje
    • so
    • biber