Toggle Navigation

 

Bakin keks

domaći bakin keks

Plativoo
Priprema

Brašno, šećer, prašak za pecivo i vanil-šećer sipati u posudu i dobro izmešati. Dodati margarin isečen na listiće i dobro umesiti rukom, a zatim dodati jaja i izraditi glatko testo. Podeliti testo na dva dela. Jedan deo testa ostaje žut, a u drugi dodati kakao. Razviti oba testo tanko. Na tamni deo testa staviti svetli deo testa i uviti u rolat.  Seci režnjeve debljine prsta i peći u zagrejanoj rerni oko 12 minuta.  Vruće kekse posuti šećerom u prahu. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 250 g margarina
    • 500 g brašna
    • 150 g šećera
    • 2 jaja
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 vanil-šecer
    • 1 kašika kakaa
Ključne reči:
margarin brašno šecer jaja