Toggle Navigation

 

Marmor kuglof

Po starom receptu

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto margarin sa šećerom i vanil šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, jaja , jogurt , sok i koru limuna i dalje mutiti dok ne postane homogeno. Uzeti 1/3 testa i dodati kakao , 4 kašike jogurta i kašiku šećera. U podmazan kalup za kuglof sipati prvo svetli pa onda tamni deo . Viljuškom spiralnim, kružnim pokretima podvući tamni deo pod svetli . Peći u zagrejanoj pećnici 55 do 60 minuta na 175 stepeni. Sačekati pola sata da se malo prohladi i potom izručiti iz kalupa . Posuti šećerom u prahu. Najbolji je kad odstoji dan ili dva.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

Sanja9

Sastojci

    • 250 g putera ili margarina (sobna temperatura )
    • 250 g šećera
    • 500 g brašna (tip 400)
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 vanil šećer
    • 4 jaja
    • sok i kora od 1 limuna\n
    • 3 kašike kakaa
    • 1 kašika šećera
    • 4 kašike jogurta
Ključne reči:
margarin šecer jaje jogurt kakao limun