Kora: Penasto umutiti 7 jaja sa 8 kašika šećera, dodati 3 žumanca i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati 7 kašika mlevenih lešnika, 5 kašika rendane čokolade, 1 kašiku brašna i 1 kašiku ulja. Smesu pažljivo promešati varjačom, sjediniti sastojke i razliti u kalup obložen papirom za pečenje. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru
Fil 1: U šerpu staviti žumanca, šećer, brašno i mleko, promešati i ukuvati na pari dok se ne zgusne. Krem ostaviti da se dobro ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen krem i promešati. Rastopiti belu čokoladu, malo prohladiti a zatim dodati u fil zajedno sa mlekom u prahu. Fil još jednom dobro promešati i ostaviti da se stegne.
Fil 2: Umutiti šlag sa hladnim mlekom, a zatim dodati rendanu mlečnu čokoladu sa lešnikom i mlevene lešnike. Promešati fil i ostaviti da se malo stegne.
Tortu filovati sledećim redom: Staviti donju koru, premazati prvim filom, zatim staviti drugi fil i preklopiti drugom korom. Premazati opet prvim filom, pa preostalim drugim filom i na kraju celu tortu dekorisati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom. Nugato tortu do posluženja ostaviti na hladnom mestu.