Toggle Navigation

 

Nugato torta

Prava bomba među tortama...

Plativoo
Priprema

Kora: Penasto umutiti 7 jaja sa 8 kašika šećera, dodati 3 žumanca i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati 7 kašika mlevenih lešnika, 5 kašika rendane čokolade, 1 kašiku brašna i 1 kašiku ulja. Smesu pažljivo promešati varjačom, sjediniti sastojke i razliti u kalup obložen papirom za pečenje. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru

Fil 1: U šerpu staviti žumanca, šećer, brašno i mleko, promešati i ukuvati na pari dok se ne zgusne. Krem ostaviti da se dobro ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen krem i promešati. Rastopiti belu čokoladu, malo prohladiti a zatim dodati u fil zajedno sa mlekom u prahu. Fil još jednom dobro promešati i ostaviti da se stegne.

Fil 2: Umutiti šlag sa hladnim mlekom, a zatim dodati rendanu mlečnu čokoladu sa lešnikom i mlevene lešnike. Promešati fil i ostaviti da se malo stegne.

Tortu filovati sledećim redom: Staviti donju koru, premazati prvim filom, zatim staviti drugi fil i preklopiti drugom korom. Premazati opet prvim filom, pa preostalim drugim filom i na kraju celu tortu dekorisati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom. Nugato tortu do posluženja ostaviti na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 14 jaja
    • 16 kašika šećera
    • 6 žumanaca
    • 14 kašika mlevenih lešnika
    • 10 kašika rendane čokolade
    • 2 kašike brašna
    • 2 kašike ulja
    • 1 l mleka
    • 8 žumanaca
    • 4 kašike šećera
    • 12 kašika oštrog brašna
    • 500 g margarina
    • 250 g šećera u prahu
    • 200 g mleka u prahu
    • 100 g bele čokolade
    • 400 g šlaga
    • 300 ml mleka
    • 200 g mlečne čokolade sa lešnikom
    • 100 g mlevenog lešnika