Toggle Navigation

 

Bećar paprikaš by Cica

Jedno jednostavno, staro, domaće jelo, koje se vrlo brzo priprema, a osnovni sastojci su luk, paprika, paradajz, mast, so i biber. Svi ostali sastojci koji mu se dodaju bilo da su u pitanju pirinač, tarana, jaja, krompir, meso ili bilo šta drugo je ono što od ovog jela pravi različite podvarijante kao što su đuveč, sataraš ili mućkalica. U mojoj varijati, tj. ono što ja zovem bećar paprikašom dodatak je pirinač.

Priprema

U šerpi se na masti kratko proprži sitno iseckan luk, doda mu se na rezance isečena paprika (slatka i ljuta), paradajz isečen na kriške, i jedna šolja pirinča. Sve se posoli i pobiberi po ukusu i kuva poklopljeno dok se pirinač ne skuva, a po potrebi ako pirinač upije sav sok od paradajza može se doliti voda, (ali najbolje je da se sve skuva u soku od paradajza, a da se ne dodaje nikakva druga tečnost.) Ukoliko pravite paprikaš samo sa povrćem, odn. bez pirinča, ostavite da se kuva dok se sos ne zgusne. Na kraju možete dodati i jednu vezicu iseckanog peršunovog lista.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

cicans

Sastojci

    • 1 crni uk
    • 2 paprike
    • 4 veca paradajza
    • 1 šoljica pirinča