Toggle Navigation

 

Bešamel musaka

pikantno i ukusno

Priprema

Makarone obariti. Luk izdinstati sa mlevenim mesom i začiniti dodatkom za jelo. Bešamel sos napraviti na sledeći način: upržiti 2 kašike brašna na rastopjenom puteru, dodati 2 dl mleka i kad provri i dobije odredjenu gustinu, dodati parče sira za topljenje, žumance i malo senfa. Kačkavalj izrendati. U pouljen pleh staviti bešamel, zatim polovinu pripremljenih makarona, meso, rendani kačkavalj, preostale makarone, preliti bešamelom i preostalim rendanim kačkavaljem. Musaku staviti u rernu i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad se prohladi musaku iseći na kocke i poslužiti toplu  Jelo se može jesti i hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 500 g makarona
    • 300 g mlevenog mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 dl mleka
    • 1 sir sir za topljenje (trouglasti)
    • 1 jaje
    • malo senfa
    • 200 g kačkavalja
    • brašno
    • so
    • biber