Toggle Navigation

 

Burek by Želja

naše domaće :)

Plativoo
Priprema

Zakuhati jufke od 500 g brašna, malo soli i malo ulja. Izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvući. Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode. Jufku zarolati sa obje strane, presjeći između pa praviti male kolutove. Poredjati u pleh, pomastiti maslom i peći oko 30 minuta na 250*C. Pečen burek zaliti hladnom, malo posoljenom vodom, vratiti još malo u rernu. Izvaditi i ostaviti da malo omekne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

9

Autor:

zelja

Sastojci

    • 500 g brašna
    • malo ulja
    • malo soli
    • voda
    • 400 g faširanog mesa
    • malo bibera
    • malo soli
    • malo vode
Ključne reči:
brašno so ulje mleveno meso crni luk