Toggle Navigation

 

Ćufte u mleku i riža sa šafranom

Fina kombinacija ukusa i boja.

Plativoo
Priprema

šafran potopiti sa 200 ml vode i ostaviti da pusti boju  Pirinač dobro oprati i ocediti a zatim ga propržiti na puteru. Malu glavicu luka sitno iseckati.  U pirinač dodati vodu sa šafranom, lagano promešati i ostaviti da se kuva. U mleveno meso dodati sitno iseckan crni i beli luk, hlebne mrvice, posoliti, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, dodati jaje i napraviti ćufte. Ćufte dodati u pirinač, preliti mlekom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 25-30 minuta. Gotovo jelo posuti peršunom i servirati. Prijatno. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 100 g pirinča
    • 1 mala glavica crnog luka
    • 5 g šafrana
    • 500 g mlevene junetine
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 cen belog luka
    • so
    • biber
    • 2 kašike hlebnih mrvica
    • 1 jaje
    • 700 ml mleka