Toggle Navigation

 

Grčka musaka sa graškom

Sam naziv jela me podseća na letovanje u Grčkoj...

Plativoo
Priprema

Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, a zatim dodati mleveno meso i beli luk i kratko propržiti. Dinstati 10 minuta uz povremeno dodavanje vode. Grašak obariti u posebnoj posudi sa malo soli. Kada je gotov ocediti ga od vode. Krompir iseći na kolutove i ispržiti na malo ulja, dok ne porumeni sa obe strane. U vatrostalnu posudu sipati ulje, a zatim redjati red krompira, red graška, red mlevenog mesa, i tako još jednom dok se sastojci ne potroše. Kada je gotovo, preliti musaku umućenim jajima sa pavlakom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

djoleigi

Sastojci

    • 1 kg krompira
    • 400 g mlevenog mesa
    • 400 g graška
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • mešavina začina
    • malo ulja
    • 1 dl kisele pavlake
    • 4 jajeta