Toggle Navigation

 

Gulaš sa bukovačom i junetinom

Jelo za prave gurmane.

Priprema

Praziluk i bukovače iseći na kockice, a slaninu na štapiće. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, a zatim dodati mlevenu junetinu i bukovače pa i njih kratko propržiti. Postepeno dolivati juneću supu i dinstati. Kada je meso upola gotovo dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo gustina i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 500 g mlevene junetine
    • 1 praziluk
    • 400 g bukovače
    • 1 kašicica crvene mlevene paprike
    • 2 dl soka od paradajza
    • 100 g slanine
    • 3 dl juneće supe
    • 5 kašika ulja
    • 1 kašika gustina