Toggle Navigation

 

Jagnjetina u vinu

Odlično jelo za sve ljubitelje jagnjetine.

Priprema

Jagnjeći but iseći na komade, staviti u veću posudu i premazati senfom. U drugu činiju staviti iseckan beli luk, ruzmarin, so, dodatak za jelo, tucanu crvenu papriku i sok od jednog limuna, promešati i marinadom preliti jagnjetinu. Staviti u pekač, preliti vinom i šoljicom ulja i peći oko 70 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. (tokom pečenja jegnjetinu povremeno prelivati sopstvenim saftom u kom se peče). Karfiol i šargarepu očistiti, skuvati u posebnim posudama i poslužiti uz pečenu jagnjetinu. (kao prilog može se poslužiti i bareni krompir)  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 200 ml crvenog vina
    • 1 glavica karfiola
    • 4 vece šargarepe
    • 4 cena belog luka
    • ruzmarin
    • so
    • 1 šoljica ulja
    • 1 kašicica senfa
    • 1 limun