Toggle Navigation

 

Ličke šnicle

Svi su malo nepoverljivi kada čuju za postupak pripreme, ali krajnji rezultat je fenomenalan. Meke, mirisne pohovane šnicle !!!

Plativoo
Priprema

Junetinu iseći na tanke šnicle, posoliti i pobiberiti, pa posuti prezlom i sa obe strane je dobro uklofati u meso. Zatim šnicle umakati u jaja pa u prezlu i stavljati u vruće ulje da se pohuju. Pohovano meso staviti u šerpu, pomešati vino sa malo vode i zaliti šnicle da budu pokrivene. Dodati 3 kašike ulja od pohovanja, seckani peršun i beli luk i kašiku suvog biljnog začina i ostaviti da se polako kuva oko 45 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 600 g junetine od buta
    • 200 g prezle
    • 3 jajeta
    • 2 dl belog vina
    • 4 cena belog luka
    • 1 kašika suvog biljnog začina
    • so
    • biber
Ključne reči:
junetina jaja prezla vino