Toggle Navigation

 

Ličke šnicle

Svi su malo nepoverljivi kada čuju za postupak pripreme, ali krajnji rezultat je fenomenalan. Meke, mirisne pohovane šnicle !!!

Priprema

Junetinu iseći na tanke šnicle, posoliti i pobiberiti, pa posuti prezlom i sa obe strane je dobro uklofati u meso. Zatim šnicle umakati u jaja pa u prezlu i stavljati u vruće ulje da se pohuju. Pohovano meso staviti u šerpu, pomešati vino sa malo vode i zaliti šnicle da budu pokrivene. Dodati 3 kašike ulja od pohovanja, seckani peršun i beli luk i kašiku suvog biljnog začina i ostaviti da se polako kuva oko 45 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 600 g junetine od buta
    • 200 g prezle
    • 3 jajeta
    • 2 dl belog vina
    • 4 cena belog luka
    • 1 kašika suvog biljnog začina
    • so
    • biber
Ključne reči:
junetina jaja prezla vino