Toggle Navigation

 

Punjena pečena skuša (posno)

Bez muke s puno ukusa

Priprema

Skuše očistiti, oprati pa poredjati u pleh ili veću vatrostalnu činiju. Posoliti, pobiberiti i staviti začin. U činijici umešati senf,  peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, začin, biber i sok od 1/2 limuna. Puniti skuše ovom smesom. Možete zatvoriti čačkalicama. Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna i preliti skuše. Preko staviti foliju. Rernu zagrejati na 200* C. Skuše peći 15-tak minuta, dok ne omeksaju. Skinuti foliju pa peći još 15-20 minuta, dok ne porumene. Povremeno prelitivati sokom u kome se peku.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 4 skuše
    • 2 kašicice senfa
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 limun
    • 1 kašicica peršuna
    • malo ruzmarina
    • začin
    • so
    • biber
    • 2 dl belog vina