Toggle Navigation

 

Punjene krmenadle

Panirane krmenadle pecite u vreloj masnoći i obavezno ih nakon pečenja ocedite na papirnim ubrusima.

Plativoo
Priprema

U tiganj staviti mast i naseckati sitno praziluk. Kad je malo propržen dodati mleveno meso, so, biber, još malo upržiti i ostaviti sa strane. Isto tako šunku i slaninu koje smo isekli na tanke listiće malo propržiti na masti i ostaviti sa strane. Krmenadle prethodno posoliti, premazati sa senfom i ostaviti isto sa strane. U dublju šerpu staviti malo masti. Kada se mast ugreje staviti šampinjone iseckane na listiće, dodati so, biber, sitno iseckani beli luk, ½ dl vode i ostaviti malo da se krčka. Povremeno dolivati vodu po potrebi tako da imamo sos. U to dodajemo seckanu mirođiju i sok od pola limuna. Sve to izmešamo, i zgusnemo brašnom (dodamo jednu kašiku brašna). Čim proključa gotovo je i skidamo sa ringle. Prethodno pripremljene krmenadle izlupamo i na polovini napunimo proprženom slaninom, šunkom, struganim trapistom, mlevenim mesom i šampinjonima. Preklopimo krmenadlu sa drugim krajem i učvrstimo čačkalicom ili sl. Tako pripremljene krmandle paniramo u brašno, razmućeno jaje i prezlu. Tako pripremljene krmenadle stavljamo u vrelu mast i pržimo sa obe strane dok ne porumene. Serviramo na tanjir i prelijemo sa prethodno napravljenim sosom od šampinjona a kao prilog može da se servira i bareni krompir.

Recept poslala: Jelena Tapavički, Novi Sad

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 kg svinjskih krmenadli
    • 150 g sira trapista
    • 250 g mlevenog mesa
    • senf
    • praziluk
    • so
    • biber
    • mirodija
    • limun
    • 1 cen belog luka
    • 2 jajeta