Toggle Navigation

 

Sarmice od blitve

Prave prolećne sarmice, jedu se u jednom zalogaju.

Priprema

U malo zagrejanog ulja propržiti crni luk. Dodati mleveno meso i dinstati u sopstvenom soku dvadeset minuta. U meso dodajte rendani krompir i očišćen i opran pirinač. Posolite, pobiberite i dodajte začine. Dolijte malo vode da prekrije meso i kuvajte poklopljeno još jedno pola sata uz češće mešanje na tihoj vatri. Sklonite poklopac i pustite da malo vri i da ispari višak vode. Blitvu obarite u posoljenoj vodi nekoliko minuta. Izvadite iz vode i procedite. Filujte svaki list blitve i motajte u sarmice. Slažite u nauljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta. Poslužite sa sezonskom salatom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • 1 veza blitve
    • 400 g mlevenog junećeg mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 krompir
    • 50 g pirinča
    • so
    • biber
    • začini
    • ulje