Toggle Navigation

 

Školjkice u mesnom sosu

Tikvica udvostruči količinu, a ne utiče na ukus!

Priprema

Izdinstati sitno iseckani crni luk. Tikvicu oljuštiti i izrendati na krupno rende. Dodati u omekšali luk i malo posoliti. Dinstati oko 10 minuta na tihoj vatri. Potom ubaciti mleveno meso, kratko propržiti i dodati iseckan paradajz. Dodati i pola čaše vode i kašičicu šećera. Začiniti i kuvati mesni sos oko 45 minuta. Obariti školjkice, iscediti, isprati hladnom vodom. Sipati na tanjir školjkice pa preliti sosom (dovoljna je kutlača sosa) . Posuti biberom i origanom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 1 kesa testenine u obliku školjkica
    • 200 g mlevenog mesa
    • 4 oljuštena i iscedjena paradajza
    • 1 veca tikvica
    • 1 glavica crnog luka