Toggle Navigation

 

Škotska jaja

Ne znam zašto se zovu škotska ali su provereno veoma ukusna.

Plativoo
Priprema

Krompir skuvati u slanoj vodi. Kuvana jaja oljuštiti. Izdrobiti hleb pa ga izmrviti i potopiti mlekom. U mleveno meso umešati natopljeni hleb, posoliti pa umesiti. Masu od mesa podeliti na 5 delova pa time omotati jaja i čvrsto ih pritisnuti. Pržiti ih na vreloj masti dok ne dobiju zlatnožutu boju. Krompir iseći na komade, složiti na tanjir i posoliti. Na malo masti propržiti kratko isečenu zelenu salatu pa je staviti preko krompira. Ovako pripremljen krompir poslužiti uz ispržena jaja sa mesom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 400 g krompira
    • 2 kriške hleba
    • 1 dl mleka
    • 400 g mlevenog mesa