Toggle Navigation

 

Som sa boranijom

Ukusno i lako za pripremu

Plativoo
Priprema

1. Sitno iseckati crni luk, a slaninu iseckati na kockice. Na ulju upržiti luk, dodati slaninu, propržiti sve zajedno pa dodati i boraniju. Dinstati oko pola sata dok boranija ne omekša.

2. Filete soma posoliti, začiniti i poprskati sokom od limuna. Filete uvaljati u brašno i ispržiti.

3. Poslužiti filete soma uz prilog od boranije.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 300 g boranije
    • 200 g suve slanine
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 kašike ulja
    • 600 g fileta soma
    • 1 kašika zacina od povrca (po potrebi )
    • ulje
    • sok od 1/2 limuna\n