Toggle Navigation

 

Zapečeni prokelj sa slaninom i krompirom

veoma ukusan ručak

Priprema

Praziluk iseći sitno a krompir na kocke. Praziluk upržiti na ulju, dodati sitno iseckanu slaninu, propržiti, dodati prokelj i krompir, naliti sa malo vode pa dinstati. Posoliti, dodati dodatak za jelo i biber. Nakon deset minuta dinstanja dodati pavlaku. promešati i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 450 g prokelja
    • 300 g krompira
    • 150 g slanine
    • praziluka
    • 200 g kisele pavlake
    • so
    • biber
    • 50 ml maslinovog ulja
Ključne reči:
praziluk slanina prokelj krompir