Toggle Navigation

 

Zapečene ćuftice sa testeninom

Jelo se dopalo jako mom sinu, na slici je on kao glavni pomagač, zove se Maksim i ima 4,5 godina.

Priprema

1.Mladi luk iseći na sitne kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Hleb natopiti mlekom a potom ga ocediti i izmrviti.

2. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim ocediti višak tečnosti.

3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, mladi luk, izmrvljen hleb i začine po ukusu pa ručno izmesiti da bi se dobila kompaktna masa. Napraviti kuglice i pržiti ih na vrelom ulju. Paradajz iseći na kocke ( ja sam koristila paradajz iz flaša koje sam spremala kao zimnicu i meni se veoma dopada), a beli luk što sitnije iseckati.

4. Na malo ulja propržiti beli luk a potom dodati paradajz , bosiljak, origano, šećer i začine po ukusu pa dinstati dok se ne dobije ujednačena masa.

5. Posudu za pečenje nauljiti i sipati polovinu pripremljenog preliva, prekriti obarenom testeninom i poslagati ćuftice.

6. Posuti rendanim kačkavaljem i preliti ostatkom preliva. Staviti u zagrejanu rernu na 200 *C da se zapeče.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 400 g mešanog mlevenog mesa
    • 1 jaje
    • 2 parceta hleba
    • 1 dl mleka
    • 2 mlada crna luka
    • 1 dl ulja
    • 200 g kačkavalja
    • 300 g testenine
    • 5 kašika ulja
    • 500 g paradajza
    • 1 kašicica šećera
    • 3 cena belog luka