Toggle Navigation

 

Čokoladna tortica

Ova torta je za ljubitelje pravih čokoladih poslastica.U ovoj torti nema praška za pecivo,sode bikarbone i ostalih doataka za podizanje testa. JEDNOM REČJU ,,PREDIVNA"

Plativoo
Priprema

Priprema kore: Umutiti 10 jaja (prvo belanca, a zatim žumanca) sa 300 grama šećera. Dodati 300 grama mlevenih oraha, 5 štangli omekšale čokolade (50 grama) i 3 kašike brašna (oštro). Ispeći u četvrtastom plehu u dve kore, a može i u velikom plehu jednu koru koju treba prepoloviti.

Priprema fila: Umutiti 2 jaja sa 3 šoljice šećera, dodati 4 kašike mlevenog keksa i ¼ litre mleka. Kuvati uz stalno mešanje da se zgusne. Posebno umutiti 250 grama margarina, pa dodati u prethodno ohlađenu masu. Tome dodati 200 grama omekšale čokolade, dobro sjediniti i filovati kore.

Ukrasiti po želji (šlag, boja u prahu …) Torta je teška 3 kg. Prijatno!!!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

Dragana

Sastojci

    • kora:
    • 200 g šećera
    • 300 g mlevenih oraha
    • 50 g čokolade
    • 3 kašike brašna
    • fil:
    • 2 kom. jaja
    • 200 g šećera
    • 5 kašika mlevenog keksa
    • mleka
    • 250 g margarina
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 10 jaja