Toggle Navigation

 

Panj od kestena

Mnoge domaćice kolač ne mogu da zamisle bez šećera, putera, čokolade... Ovo je primer jedne takve poslastice, koja zbog toga sadrži više masti od preporučenih vrednosti, te se preporučuje pre svega deci i zdravim fizički aktivnim osobama

Priprema

Umutiti penasto jaja, dodati vanil-šećer, biljnu pavlaku i mutiti dok se masa ne sjedini.

Dodati kesten pire, rum i prethodno otopljenu čokoladu sa puterom.

Masu dobro promešati i staviti u kalup obložen folijom.

Ohlađen rolat izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti bademima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 47.5 g

Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal

Natrijum - 25 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 3 jajeta
    • 750 g kesten pirea
    • 100 ml biljne pavlake
    • vanil-šecer
    • malo ruma
    • 200 g čokolade
    • 100 g putera
    • 100 g šećera
  • Glazura:
    • 200 g čokolade
    • kašičica putera