Toggle Navigation

 

Borneo torta

S obzirom da se ova poslastica priprema sa jajima koja se termički ne obrađuju i da pored najveće pažnje uvek postoji rizik, neophodan je poseban oprez.

Priprema

Penasto umutiti belanca sa šećerom u prahu, a žumanca umutiti sa margarinom.

Sjediniti obe mase, dodati šlag u prahu, bademe, izmešati, a zatim dodati komadiće ananasa i kupine.

U kalup ređati piškote, premazati polovinom fila, poređati piškote, pa ostatak fila i završiti piškotama.

Dobro ohladiti tortu i ukrasiti biljnom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 115 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 108 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal

Natrijum - 57.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 54 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Krem:
    • 4 jaja
    • 200 g šećera u prahu
    • 200 g margarina
    • 1 kesica šlaga
    • 200 g mlevenog badema
    • 100 g kupina
    • 1 konzerva ananasa
  • Ostali sastojci:
    • 300 g piškota
  • Dekoracija:
    • 200 ml slatke pavlake
Ključne reči:
poslastica torta badem kupine ananas