Toggle Navigation

 

Oblatne sa kikirikijem

Brze, jednostavne i lake za pripremu, oblatne sa kikirikijem, ili bilo kojim drugim filom, su zaista jedan od najboljih kolača

Priprema

Na pari umutiti jaja i šećer.

Dodati margarin i čokoladu i na tihoj vatri kuvati fil dok se sastojci ne rastope.

Zatim dodati rum i kikiriki i lagano promešati.

Nafilovati svaku oblatnu i ređati jenu na drugu.

Ostaviti da se prohladi i stegne kolač.

Iseći na štanglice i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 56 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Natrijum - 28 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g šećera
    • 1 margarin
    • 4 jaja
    • 200 g čokolade
    • 200 g iseckanog neslanog kikrikija
    • 15 ml ruma
Ključne reči:
rum kikiriki jaja šecer cokolada