Toggle Navigation

 

Crno bele rolnice

fine slatke rolnice koje se prelivaju sirupom od šećera i vode

Plativoo
Priprema

Kvasac potopiti u 200 ml mlakog mleka, dodati malo šećera i soli, 5 kašika brašna pustiti da uskisne. 500 g brašna pomešati sa kesicom praška za pecivo pa u to dodati pripremljen kvasac i 200 ml ulja. Umesiti glatko testo i podeliti ga na dva dela. Prvi deo ostaje svetao a u drugi dodati 3 kašike kakao praha. Testo odmah razviti (prvo svetlo pa tamno) i staviti testo jedno na drugo, iseći na trake širine 10 cm, i filovati po želji (ja sam filovala sa pudingom od vanile -1 puding razmutiti sa 5 kašika mleka i 5 kašika šećera, 2 kašike ekstrata od vanile i to skuvati u 250 ml mleka). Rolnice peći 15 minuta na 200 stepeni. Pečene rolnice preliti vrelim šerbetom koji se pravi od 400 g šećera, 2 vanil-šećera i 200 ml vode. Vrele rolnice preliti vrelim šerbetom. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 25 g kvasca
    • 200 ml mleka
    • 1 kašika šećera
    • 500 g brašna
    • 3 kašike kakao praha