Toggle Navigation

 

Čudo od čokolade

Za ljubitelje čokolade.

Plativoo
Priprema

Za patišpanj: Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći oko 20 minuta na 180*C.

Za fil: Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom. Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti uz slatku pavlaku.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

slatkasam

Sastojci

    • 4 jaja
    • 100 g šećera
    • 200 g margarina
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 4 kašicice brašna
    • 1 prašak za pecivo.
    • 500 ml slatke pavlake
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 1 kašicica šećera