Toggle Navigation

 

Jelenine princes krofne

Lepo, slatko i ukusno.

Plativoo
Priprema

Staviti u šerpu 50 g putera, 50 g brašna, 50 g šećera, 1dl mleka, malo soli i šećer i 4 jajeta. Puter, mleko, so i šećer stavimo na ringlu i prokuvamo. Kada to proključa dodajemo 100 g brašna mešajući neprestano dok se masa potpuno ne izjedanči. Skinuti sa šporeta i u vrelu masu dodajemo jedno po jedno jaje (ukupno 4 jajeta) i ponovo mešamo. Kada je gotovo uzmemo veći pleh i namažemo ga puterom i pospemo brašnom. Masu sipamo u kesu koja ima otvor na kraju i sa tim špricom pravimo male kuglice na razdaljini oko 5 cm.  Stavimo u rernu, ne suviše toplu, i ostavimo da se dobro ispeku. FIL: U sud potopimo 4 listića želatina u hladnoj vodi i ostavimo. U drugi sud stavimo 4 žumenceta, 100 g šećera, 2 vanil-šećer, 9 dl mleka i sve dobro izmutimo a na kraju dodamo ocedjeni želatin.  Sve to zajedno prokuvamo i kada se dovoljno zgusne skinemo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. U posebnoj posudu umutiti 3 dl slatke pavlake i pomešati sa filom. Krofnice seći na pola, filovati kremom do visine krema po želji ,  zatim prekriti drugom polovinom krofnice, posuti šećerom u prahu i služiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 50 g putera
    • 11 jaja
    • 150 g šećera
    • 150 g brašna
    • 1 l mleka
    • 2 kesice vanil-šecera
    • želatin
    • 3 dl slatke pavlake
Ključne reči:
puter brašno šecer jaja želatin