Toggle Navigation

 

Karamel torta sa breskvama

Izuzetno ukusna torta.

Plativoo
Priprema

Jaja umutiti sa šećerom, umešati brašno i dobijeno testo uliti u nauljen i brašnom posut kalup za torte ( veličine 26 cm ) i peći na 200 stepeni 20-25 minuta.  Breskve iseći na komade i preliti rumom, šećer karamelizovati, naliti mlekom a zatim skuvati puding. Želatin pripremiti prema upustvu, šlag umutiti sa kiselom vodom i umešati otopjen želatin. Kada se puding malo ohladi umešati šlag i breskve. Krem uliti u kalup na koru i ostaviti u frižider na 2-3 sata, zatim dekorisati kriškama breskve. (najbolje ostaviti tortu preko noći u frižideru).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Angela

Sastojci

    • 3 jaja
    • 3 kašike šećera
    • 3 kašike brašna
    • 150 g šećera
    • 1 l mleka
    • 3 kesice pudinga sa ukusom karamele
    • 600 g bresaka
    • 50 ml ruma
    • 2 kesice želatina
    • 200 g šlaga
    • 3 dl mineralne vode
Ključne reči:
jaja šecer breskve rum puding šlag