Toggle Navigation

 

Kikiriki torta

Odlična torta, izdašna i naravno vrlo kalorična :)

Plativoo
Priprema

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg pa lagano umešati brašno, kakao, prašak za pecivo i kašiku ulja. Rernu zagrejati na 200*C. U namašćen pleh staviti papir za pečenje. Seckani kikiriki (200g) posuti ravnomerno po papiru i odozgo sipati umućena belanca. Ispeći koru. Postupak ponoviti i ispeći još jednu koru. Ušpinovati šećer i vodu (od trenutka vrenja kuvati 5 min) pa dodati čokoladu, pustiti da se malo prohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati žumanca. U fil sipati vruć ušpinovan šećer i mutiti dok se fil ne prohladi. Dodati mleveni kikiriki. Umutiti slatku pavlaku u šlag Pečene kore okrenuti da kikiriki dodje sa gornje strane. Redjati: kora- polovina fila - slatka pavlaka - kora, fil-  slatka pavlaka. Slatkom pavlakom premazati sa svih strana tortu, i ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Aletta

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 9 kašika šećera
    • 2 pune kašike brašna
    • 1 kašika ulja
    • 200 g iseckanog pečenog neslanog kikirikija
    • 12 žumanaca
    • 250 g šećera u prahu
    • 1 margarin
    • 100 ml vode
    • 200 g kristal šećera
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 200 g mlevenog pečenog neslanog kikirikija
    • 600 ml slatke pavlake