Toggle Navigation

 

Kinder Bueno torta

Savršenstvo ukusa

Priprema

Umutiti dobro belanca sa šećerom i na kraju dodati 2 kašike sirćeta. Ispečeni, krupnije mleveni lešnik posuti po plehu obloženim papirom za pečenje pa sipati kašiku po kašiku pažljivo umućena belanca. Sušiti koru 1,5 sat na 100 stepeni. Ostaviti koru u rerni da se ohladi. Kada je izvadite ohladjenu, premažite je sa 100 g eurokrema. Staviti 1,5 litar mleka da se kuva zajedno sa šećerom. Posebno umutiti žumanca sa ostatkom mleka i vanil-šećerom, dodati brašno da ne bude grudvica, mutiti mikserom. Usuti masu u kipuće mleko. Mešati da ne zagori i kuvati dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela i u jedan staviti čokoladu. Pošto je vruće, sama će se otopiti. Ostaviti da se ohladi. U prohladjeno umešati u svaki deo posebno po jedan margarin. Na premazanu koru staviti prvo deo sa čokoladom, pa red plazme potopljene malo u soka od narandže. Preko keksa staviti žuti deo krema. Tortu premazati i ukrasiti umućenim šlagom u prahu sa mineralnom vodom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 10 belanaca
    • 20 kašika šećera
    • 2 kašike sirćeta
    • 100 g lešnika
    • 100 g eurokrema
    • 2 l mleka
    • 25 kašika brašna
    • 300 g šećera
    • 10 žumanaca
    • 5 kesica vanil-šecera
    • 2 margarina
    • 100 g čokolade
    • 150 g plazma keksa
    • 250 g šlaga
    • 4 dl mineralne vode
Ključne reči:
belanca lešnik cokolada žumanca