Toggle Navigation

 

Kolač jaje na oko

Fini kolač odličnog ukusa.

Priprema

Biskvit pripremiti na sledeći način: Umutiti 5 belanca u čvrst šne. U drugoj činiji umutiti 5 žumanaca sa 1 vanil-šećerom, pa dodati 5 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1 kašiku ulja, 1 kašiku vode, pa varjačom umešati belanca. Peći na 180*C, 10 minuta.

Pripremiti fil: 2 pudinga sa aromom slatke pavlake i 250 g šećera u prahu, izmešati sa 100 ml mleka. Staviti 600 ml mleka da se kuva, pa zakuvati puding. Prohlađenom pudingu dodati 400 ml kisele pavlake, (20 % mlečne masti), sve fino umutiti mikserom i istresti na biskvit.

Na kremu složiti polovice breskvi iz kompota, a preko breskvi staviti preliv za torte, (providni koji se napravi po uputstvu sa vrećice), umesto vode koja se koristi. Ja sam koristila sok iz kompota. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • jaja
    • šećer
    • vanil-šecer
    • brašno
    • 700 ml mleka
    • 2 pudinga od vanile ili arome slatke pavlake
    • 250 g šećera u prahu
    • 400 ml kisele pavlake
    • 2 kesice preliva za torte
Ključne reči:
jaja vanil šecer puding breskve