Toggle Navigation

 

Kolač sa rogačem

Lep, brz i fin starinski kolač i svakako ga probajte, svideće vam se.

Plativoo
Priprema

Umutiti žumanca sa šećerom,  dodavati postepeno sve ostale sastojke, sem džema, pa masu sipati u podmazan pleh i peći na 200*C oko 20 minuta.  Potom izvaditi i premazati džemom i snegom od umućenih belanaca sa šećerom. Vratiti kolač u rernu i peći još 15 minuta.  Kada se kolač ohladi iseći ga na kocke i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 4 žumanca
    • 15 kašika šećera
    • 10 kašika brašna
    • 10 kašika mleka
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 1 šolja rogača
    • 4 kašike džema od kajsija
    • 1 kašicica cimeta
    • 4 belanca
    • 10 kašika šećera