Toggle Navigation

 

Kruška torta

Ukusno osveženje sa kruškama...

Plativoo
Priprema

Krušku oljuštiti, očistiti i preseći na pola. U šerpicu staviti vodu, šećer i krušku pa od tačke ključanja kuvati nekih 7 minuta. Belanca umutiti sa prstohvatom soli i kristal šećerom u čvrst šne. Mlevene bademe pomešati sa kakaom i šećerom u prahu, pa smesu umešati žicom za mućenje jaja lagano mešajući u pripremljen šne. Četvrtasti pleh za pečenje dimenzija približno 26×40 cm premažite sa malo ulja i stavite papir za pečenje. Rernu zagrejati na 190*C. Pripremljenu masu razliti u pleh za pečenje i peći koru nekih 20 minuta. Ostaviti je da se prohladi, pa je poprečno preseći na tri jednaka dela, da bi se dobile tri kore. Maslac ostaviti na toplom mestu da se opusti i izgnječiti ga viljuškom. U šerpici sipati pavlaku i 100 ml vode. Dodati prstohvat karanfilića pa staviti na ringlu da se zagreje do tačke ključanja. Skloniti sa vatre i dodati čokoladu za kuvanje, predhodno izlomljenu na manje kockice, pa mešati varjačom dok se čokolada skroz ne otopi. Kada se masa malo prohladi dodati omekšali maslac, pa varjačom mešati ponovo dok se i on ne otopi i lepo ne sjedini. Staviti u frižider na 10 minuta. Izvaditi ga i mikserom mutiti na najjačoj brzini nekih 10 minuta. Vratiti ponovo u frižider i ostaviti da se masa stegne (nemojte više mutiti mikserom), dobrih sat vremena, možda i malo više. Kruške iseckati na sitne kockice, malo možete ostaviti za dekoraciju. Prvu koru staviti na tacnu i premazati trećinom fila. Preko rasporediti polovinu naseckanih krušaka, prekriti drugom korom i ponovo premazati ganašom i preko poređati drugi deo krušaka. Prekriti trećom korom i premazati fil. Ukrasiti po želji i ostaviti u frižideru da odstoji pre sečenja. Najbolje preko noći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 300 g čokolade
    • 100 g mlevenih badema
    • 100 g šećera u prahu
    • 30 g kakaa
    • 6 belanaca
    • 30 g kristal šećera
    • 100 ml slatke pavlake
    • 100 ml vode
    • 60 g maslaca
    • so
    • mleveni karanfili
    • 1 kruška (oko 200 g)
    • 3 kašike kristal šećera
    • 300 ml vode
Ključne reči:
kruške jaja kakao šecer puter