Toggle Navigation

 

Lagana krempita

brzo fino i lako

Plativoo
Priprema

Za biskvit je potrebno umutiti sve navedene sastojke po sledećem redu: prvo žumanca i šećer, zatim dodati ulje i vodu, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Biskvit pećei u četvrtastom plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 15 minuta. Biskvit ohladiti, a zatim ga preseči da bi se dobile dve kore.

Umutiti fil: 4 kesice pudinga od vanile razmutiti sa 200 ml vode, dodati 12 kašika šećera, 1 vanil-šećer. Preostalu količinu vode (600 ml), ostaviti da provri, a zatim dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Puding dobro ohladiti. Umutiti 6 belanaca u čvrst šne, dodati u hladan puding i lagano promešati dok se sve ne sjedini. Na donju biskvitnu koru staviti fil, preklopiti drugom korom, posuti šećerom u prahu ili čokoladom u prahu i poslužiti. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 6 žumanaca
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika ulja
    • 6 kašika vrele vode
    • 6 kašika brašna
    • 6 belanaca
    • 800 ml vrele vode
    • 4 pudiga od vanile
    • 12 kašika šećera