Toggle Navigation

 

Majina torta sa jagodama

Osvežavajuća torta od jagoda!

Plativoo
Priprema

Zamesite mleveni plazma keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od pomorandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini. Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poređajte sečene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlekom ili mineralnom vodom, pa ukrasite tortu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 600 g mlevenog plazma keksa
    • 250 g + 12 kašika šecera u prahu
    • 2 margarina (500 g)
    • 4 caše kisele pavlake
    • 500 g jagoda
    • 200 g šlaga
    • 2 dl mleka ili mineralne vode