Toggle Navigation

 

Medaljon torta

Čokoladna bomba torta.

Priprema

Umutiti sastojke za koru i razliti u pleh. Kore pečem u plehu veličine 34x23 u koji sam stavila pek papir (ja i pek papir tanko namažem margarinom i pospem brašnom onako ovlaš). Umutim 18 jaja i 1 kg šećera i kuvam na pari , a kada je fil skoro ukuvan dodam 600 g čokolade za kuvanje. Fil ostavim da se hladi. Dobro umutiti 500 g margarina da se cakli , da bude pjenast i postepeno dodavati ohladnjen fil. Umutiti 400 g šlaga (ja kupjem na kilogram) sa 6 dl mineralne vode... i mazanje može da počne...:)...moram da naglasim da ova količina šlaga može da nafiluje tortu i unutra i okolo filujem ovako: -kora - fil - sšag - kora - fil - šlag - kora.....okolo ukrasite po želji... u ovom slučaju je to bio šlag a odlična je za fondan... kore da bi bile sočnije ja napršćem čokoladnim mlijekom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

stakica

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 100 g oraha
    • 100 g rendane čokolade
    • 18 jaja
    • 1 kg šećera
    • 600 g čokolade
    • 400 g šlaga
    • 500 g margarina