Toggle Navigation

 

Moj rigo janči

Nedavno sam videla lep recept za rigo janči, sa korom od kakaa i koječime, ali nisam imala sve to u kući i prilagodila sam ga sadržaju svoje ostave..nema jaja, nema patišpanja, nema margarina, nema ničeg što kažu spada u otrov po zdravlje.

Priprema

Naredjati u dublju posudu piškote umočene u mleko, a preko njih sipati umućenu pavlaku... Na 500 ml ide 100 g otopljene čokolade koja se umuti kada je pavlaka već lepo umućena, pa preko naredjeti red piškota i preko njih još 100 ili 200 g otopljene čokolade sa malo maslaca ili magrarina, da ne puca kada se seče...Ako želite tanji kolač,  za duplu količinu pavlake uzmite duplo više piškota, a ako hocete da je podebeo, onda je dovoljno i jedno pakovanje...ako nećete čokoladu preko, možete staviti i šlag....pa može i jedna jagodica na kraju svakog komada, pa može komad lešnika ili badema...itd,itd...maštajte

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

gurmanluk

Sastojci

    • 500 ml slatke pavlake
    • 200 g čokolade
    • eventualno šlag
Ključne reči:
piškote cokolada šlag